ELLEN

Jag drivs av min passion för det dekorativa och målande, det inspirerande och beskrivande. Det nakna och det råa.

Min smyckesbana startade i Stockholm för många år sedan, fick för mig för att gå en kurs i silversmide och där blev jag fast. Sökte, efter tips, mig vidare till Nyckelviksskolan på Lidingö och sedan tog jag en Master på Högskolan för Design och Konsthantverk i centrala Göteborg. Till Nykelviskolan har jag, sedan jag blev färdigutbildad, återvänt som gästlärare. Startade upp ett smyckekonstgalleri och flyttade sedan till en egen ateljé i centrala Göteborg. Numera håller jag till i Billdal, där är naturen ständigt närvarande, som en trogen vän med kraftiga humörsvängningar. 

Mina smycken är allt som oftast inspirerade av min närmiljö, naturen vid havet eller min vildvuxna trädgård. Mina hjärtefrågor är alla människors lika rättigheter och hur vi kan leva hållbart och inte belasta naturen allt för mycket. Alla mina smycken är därför handtillverkade i små produktioner av mig. Mina smycken har burits av bla Agneta Sjödin, Lotta Engberg, Jessica Andersson och Babben Larsson. Jag har återförsäljare i Sverige, Japan, USA & Storbritanien.

DSC_1394
IMG_2859
ring
DSC_6391

Utbildning


Masterexamen

Högskolan för Design och Konsthantverk Göteborg 2011.

Kandidatexamen

Högskolan för Design och Konsthantverk Göteborg 2009.

Metallinjen

Nyckelviksskolan Stockholm 2006


Startade mitt egna företag By Ellen Holvik 2007 och har arbetat med det på heltid sedan 2011. 2010 var jag med och drog igång FOUR, ett galleri för samtida smyckekonst i Göteborg. Jag har även deltagit på mässor/marknader: A la London, Fresh Fish, Designmarknad i Jönköping, Gunnebo Slott Julmarknad, Rhösska Julmarknad och mycket, mycket mer. Jag har även arbetat som guldsmed på Idéguld i Borås och som gästlärare på Nyckelvikskolan i Stockholm. Driver med min mor Lisa, Klädesholmens Galleri varje sommar i vårt pop-up galleri på Klädesholmen i Bohuslän sedan 2009.Utställningar i urval


Sintra, Göteborg maj 2022

Tokyo, Karuizawa & Yamanashi, Japan Augusti 2016.

Klädesholmens Galleri, Klädesholmen varje år sedan 2009

Friends of Form, Göteborg 2014

Galleri Koch, Stenungsund 2013

Tio små Hus, Stenungsund 2014 & 2013

Platina, Schmuck Munchen 2012

A Pieceful Smörgåsbord, Umeå 27-30 Oktober 2011

One of a Kind, Galleri Four, Göteborg September 2011

Selfportrait, Escola Massana, Barcelona Maj 2008